4 sköt Fält-SM och Henrik blev 4:a

2018-08-05 21:05
Vi hade såväl Anneli som Lars, Kevin och Henrik med på Noras tuffa SM-banor i fältskytte. Henrik gjorde sitt bästa SM och blev 4:a. Barebowlaget kom också 4:a.
  • Uppdaterad: 2018-08-05 21:05

Resultat Fält-SM

Nora arrangerade ett finfint SM på Digerberget där de skapat riktigt utmanande banor som verkligen tvingade fram det bästa av skyttarna. Tack vare ett regn på löradagsmorgonen blev det också lite svalare förhållanden under tävlingens början. Carl Johan bidrog under SM som domare denna gång.

För första gången på mycket länge hade klubben ett Barebowlag på Fält-SM och laget kom 4:a. Lars sköt allra bäst och slutade individuellt på en 14:e plats med 527 poäng i HBE efter att ha skjutit upp sig under andra dagens märkta bana där han blev 11:a. Kevin sköt jämnt i och behöll sin 21:a plats från första dagens omärkta bana. På långmålen uppför var det tufft att räcka fram. Totalt blev det 455 poäng. Anneli förbättrade sig ordentlig från sin första fälttävling i våras och sköt till sig en 16:e plats och 383 poäng i DBE efter att ha lyft sig andra dagen  till 201 poäng.

Henrik blev dagens skytt. Åt topp-3 var det inget att göra. Striden stod istället om fjärdeplatsen där Henrik till slut med 637 poäng slog Göran Bjerendal med två poäng. Det blev en revansch för att ha varit nära de fem bästa under så många år. Äntligen fick Henrik betalt för sin träning. Redan på den omärkta banan hade Henrik 4:e platsen efter att ha skjutit finfina 328 poäng, 10 poäng före Göran. Detta försprång räckte sedan på den märkta delen där det blev 309 poäng. Efteråt var Henrik helt slut, men oerhört nöjd. Strävan att ligga topp-5 i Sverige hade uppnåtts. Utifrån omständigheterna tyckte Henrik att detta var hans bästa SM-skytte någonsin.

TFFA_Stamp_RED