Trettondagspil - medaljer och pokaler

05 JAN 2019 18:22
Karlstad visade framfötterna med många deltagare som gjorde bra ifrån sig och så fick vi två lagpokaler i Barebow!
  • Uppdaterad: 05 JAN 2019 18:22

Resultatlista

Ungdomarna skötte sig som vanligt alldeles utmärkt. I HR13 sköt Marcus fina 480 poäng vilket gav en 3:e plats. Calle kom 4:a med 423 poäng.

marcus

Tim och Erik hade en jämn kompisbatalj bredvid varandra i HB13 med många toppserier och de var inte långt efter vinnaren. Tim slutade på en andraplats med fina 477 poäng efter en avslutande 247:a. Erik sköt också bra och kom trea med 469 poäng.

timoerik

Hanna var först ensam i DB16 och fick därför byta till HB16. Väl där såg hon till att vinna klassen med 378 poäng trots en månads träningsbortfall. Det gick bra i början, men tyngre på slutet.

hanna

Mira som under hösten börjat med recurve gick rakt upp i DRE direkt och började med att skjuta första pilen i åttan på fel tapet. Sedan höll hon ihop skyttet på ett utmärkt sätt och kom fyra med finfina 458 poäng.

Carl Johan gick även han upp i elitklassen för Compound vilket är mer vanligt och det gick sådär. Han hade problem med små detaljer som glaset i pipern och kom åtta med 568 poäng i en tät konkurrens.

Henrik hade goda förhoppningar innan tävlingsstart, men fick kämpa för att hålla upp skyttet. Det blev ändå en andra plats i HRE, men poängen var lägre än planerad med 528 poäng.

henrik

I DBE hade vi både Anneli och Susanne. Susanne kom sjua med bra skytte och 417 poäng. Anneli sköt jämnt och bra som vanligt vilket gav 476 poäng till slut och en härlig tredjeplats på pallen.

anneli

HBE var en stor klass och där hade vi tre skyttar. Lars sköt bäst med 487 poängoch kom sexa. Kevin hade en lite svajigare tävlingsdag och fick 461 poäng. Strax därefter kom Björn med ett personbästa på 451 poäng och fina 234 poäng i andra omgången.

Även i HLBE hade vi tre skyttar. Magnus sköt nytt personbästa på 373 poäng och avslutade med ett par riktigt bra serier som han tar med sig. Gunnar började bra och hade en andraplats med 245 poäng efter första omgången, men föll sedan tyvärr ihop i andra omgången till totalt 446 poäng och en femteplats. Nora-Tomas kom fyra efter jämt halvbra skytte. Bäst gick det för Nalle som trots en trög start med spända muskler sköt 489 poäng vilket innebar en tredjeplats, en poäng från silvret.

nalle

Vi hade 6 barebowskyttar som sköt lagtävling i HBE. Det blev både silver och guld med en förvirrad uppställning där det var svårt att förstå hur Älvenäs placerat skyttarna i lagen. De tre bästa Lars, Anneli och Kevin slog dessutom klubbrekord med nära 50 poäng till 1424 poäng.

lag

Innan prisutdelningen ägde rum hade vi Trettondagspilens traditionella snabbskytte och i år kom våra klubbskyttar riktigt långt. Marcus var med länge. Lite längre kom Tim och Henrik som bägge till slut fick hoppa av med en poäng för lite. Tim sköt med full koll och trivdes med den korta skjuttiden. Tims pappa förärade bägge med en liten gåva för framtida protokollföringar.

I pausen mellan omgångarna hade vi allmänt samkväm i klubben på lite olika håll. Vi tackar även alla medlemmar som kom förbi och stöttade våra skyttar.

paus