Årets sista Värmlandsserie blev kul

09 DEC 2018 18:43
Karlstad hade flest skyttar denna dag i Fagerås. Nora, Susanne och Björn debuterade på tävlingslinjen med den äran och Mira var tillbaka. Ett klubbrekord fick vi också av Nalle i långbåge.. Roligt var det även att två av våra ungdomar fick klassikern
  • Uppdaterad: 09 DEC 2018 18:43

Det blev en riktig Karlstadsdag. Nora och Calle delade butt på 12 meter. Nora hade en anspänning så här första tävlingen, men det verkade bara göra henne gott. Hon inledde riktigt starkt. Sedan konstaterade hon att skotten gick till höger allt siom oftast och mycket riktigt så var plungern lös. När det var tillrättat så såg det bra ut igen. 328 på första tävlingen i DB13 bådar gott för framtiden. Calla var ett bra stöd till Nora ock hade många fina skott, men det vill sig inte riktigt hela tiden. 387 poäng i HR13 som han ska gå upp och skjuta efter nyår är en bra utgångspunkt.

Mira var tillbaka och sköt sin första Värmlandsserie med recurvebågen i DR16. Det gick riktigt bra (421 poång) efter att siktet som hamnat snett korrigerats. På samma butt fanns Hanna och de hade en trevlig stund som nog påverkade Hannas koncentration. På samma sätt som senast gick första omgången bra, för att sedan tappa lite i andra. Pikachu var inte till någon skjuthjälp idag. Det blev 346 poäng till slut i DB16. Carl Johan började bra och optimistiskt i HCE, men efter att ha oflyt med linjerna började han testa olika benställningar istället och de flesta varianterna funkade. slutpoängen blev 564.

Cahtarina hade en hyfsad dag med flera fina serier även om hon blev trött och tappade lite mot slutet. 450 poäng är ändå helt ok. Henrik sköt 560 poäng och hade ett riktigt stim under den andra omgångens första halva med ett par bingos.

På den första butten hade vi fyra Karlstadsskyttar. Susanne och Björn sköt sin första tävling på riktigt i DBE+HBE och de höll jämna steg med varandra med finfint skytte och bra teknik. Björn började bäst och Susanne avslutade bäst. Inledningen räckte dock för Björn som vann familjekampen med 432-427. Anneli och Lars hade på nytt en jämn barebowkamp. Anneli ledde knappt i halvtid och inför sista serien låg de helt lika då Lars var ofin nog att skjuta en poäng bättre vilket gav 489-488. Två mycket goda resultat.

I långbåge började Gunnar och Nalle bra bägge två. Sedan dalade Gunnar medan Nalle oförtrutet matade på med bra teknik och höll sig över 25-snittet. Först på de sista två serierna blev det lite skakigt då klubbrekordet och 500-strecket låg serverat. Klubbrekordet slogs med tre poäng till 498. Gunnar landade på 475.

I pausen blev två av våra ungdomar uppmärksammade av Kurt Lundgren för att de skjutit minst 4 SM 2018 och där med fick ta emot medalj för "Klassikern". Det var Hanna och Erik. Grattis!

TFFA_Stamp_RED