Dubbla JSM-medaljer för Erik

15 JUL 2019 22:18
Det blev en dubbel-Nilsson på JSM i dubbel bemärkelse. Hanna och Erik var klubbens deltagare och Erik tog dubbla medaljer.
  • Uppdaterad: 15 JUL 2019 22:18

I år hade vi bara Hanna (DB16 , junior) och Erik (HB13 Cadet) på startlinjen i JSM, men det gick bra det med även om Hanna hade lite problem med ryggvärken. Tack vare lånade lemmar från klubben som är lite svagare fungerade det ändå ganska bra.

Det var en fin natur kring Mjölby som hade fältronden och troligen kommer de att hålla alla tre JSM-ronderna 2020.

3D

Fredagen den 12 juli ägde 3D-ronden rum i Mjölby på Skogsjö gård under Rejmyres arrangemang. Hanna fick ihop 280 på de 24 pilarna vilket gav en 6:e plats. Erik sköt 398 poäng vilket innebar en 5:e plats 10 poäng från pallen.

Resultat JSM 3D

Fält

fält

Lördagen den 13 juli skör ungdomarna fältronden i Mjölbys och Skogssjöns vackra natur. Hanna fick en ny 6:e plats med fina180 poäng på blå påle. Erik skrapade ihop fantastiska 286 poäng  på svartvit påle vilket innebar en övertygande och efterlängtad JSM-seger.

Resultat JSM Fält

Tavla

JSM avslutades på söndagen med taveltävlingen i Fålehagen i Motala. Hanna fick 451 i kvalet, men förlorade tyvärr redan i kvartsfinalen mot sluttvåan Paulina Forssell med 2-6 efter en jämn match där ingen vann en skjutning med mer än tre poäng.

Erik hade det 5:e bästa kvalresultatet med 538 poäng men visade att han likt på inne-SM hade starka nerver då han vann bronsfinalen, nu mot Kristinehamns Axel Nilsson efter att ha släppt upp Axel Nilsson från 4-0 till 4-4 inför den avgörande 5:e skjutningen då Axel tappade sitt skytte helt. Det gjorde inte Erik.

tavla

Resultat JSM Tavla, kvalificeringsrond