Ett fint Fält-SM i Nora

04 AUG 2019 19:07
Det blev flera bra prestationer i elitklasserna under helgens Fält-SM där Annelis strålande 6:e plats i Barebow Damer Elit var extra kul.
  • Uppdaterad: 04 AUG 2019 19:07

Resultatlista Fält-SM 2019

Det var en härlig helg, den 3-4 augusti, att skjuta pilbåge på i Nora på Digerbertgets sportcentral. Det var bara lite småregn på förmiddagarna som inte störde skyttarna märkvärt. Eftermiddagarna var lagom varma och lite småmolniga vilket gav perfekta förhållanden.

I Herrar Recurve Elit sköt Henrik jämnt på både märkt och omärkt bana med 313 på bägge. Han var dock lite irriterad på den omärkta delen att inte 6:orna trillade in. Detta innebar ännu en 6:e plats på ett SM, dock bara 11 poäng från bronset. Henriks fina Sverigeranking ligger därmed kvar på plats 6.

I Långbåge Elit hade Gunnar ett riktigt bottennapp under lördagens märkta bana som slutade med 172 poäng. Söndagen innebar en rejäl återhämtning till 236 poäng vilket räckte till en 12:e plats. Klubbmedlemmen Tomas Bodin, tävlande för Nora, kom på en bra 6:e plats efter stabilt skytte.

I Barebow Elit sköt Kevin och Lars i herrklassen. Kevin sköt riktigt bra första dagen med 246 poäng på märkt bana. Tyvärr orkade han inte rikitgt med samma precision på den omärkta delen där det blev 241 poäng och en slutlig 20:e plats. Lars hade en jämn och stark skjutning bägge dagarna med 287+289 poäng, även om han var rejält trött i slutet av söndagen, vilket innebar en 9:e plats. Anneli sköt i damklassen där hon gjorde ett riktigt lyft under andra dagens omärkta del från 237 poäng på den märkta banan dagen innan, då hon inte var så nöjd, till 292 poäng på söndagen och bäst i klubben. Detta gav Anneli en finfin slutlig 6:e plats med totala 529 poäng vilket var hela 146 poäng bättre än förra årets SM-debut. Hon har med detta blivit etablerad i Sverigtoppen.

kevin

I Barebow hade vi även ett lag som var uppe och slogs om tredjeplatsen, men under söndagen befästes fjärdeplatsen vilket var fullt godkänt.

I domarteamet var också Karlstad representerad med den äran då My tog ansvar för en del av SM-banan. Det var kul och så ingick kom-radioutrustning.

my