Fin medaljskörd på Jakt-SM

2018-09-09 22:40
Under helgen 8-9 september avgjordes Jakt-SM i Skövde på mycket fina och utslagsgivande banor med fina väderförhållanden. Det blev tre bronsmedaljer av Kevin, Henrik och Hanna och en fin fjärdeplats av Erik.
  • Uppdaterad: 2018-09-09 22:41

Vi hade sex skyttar till start under detta Jakt-SM. Samtliga bodde på hotell Scandic Billingen i centrum. Under lördagskvällen gick man ut tillsammans och åt en välsmakande middag på den lokala kinarestaurangen.

Resultat Jakt-SM

Erik svarade i HB13 för en jämn och bra prestation med 490 poäng första dagen och 500 dag två. Den fina teknik Erik uppvisade räckte till en fin fjärdeplats. Hanna Sköt fint och kämpade för att få till en tredjeplats i DB16 Hon kunde i slutet dra ifrån knappt och dämed nöjd få gå upp på prispallen med totalpoängen 845 poäng.

Henrik har haft oflyt genom åren och inte nått en pallaplats trots att han varit nära flera gånger. I år kunde inget stoppa hans bronspeng i HRE. Det blev 1050 poäng efter en jämn kamp med Göran Bjerendahl om silvret. Kevin fick sin första SM-medalj under denna helg då han blev en lycklig trea i HB60. Han fick 480+495 poäng och var ohotad bakifrån. Jerry hade återkomstpremiär efter några års uppehåll på startlinjen i Jakt-SM. De var tyvärr bara två i klassen HR50 och tidvis var det kämpigt på banorna, men han höll ihop det klart godkänt med 940 poäng. Gunnar började jättebra under lördagen med 485 poäng i HLE under lördagen, men dalade under söndagen då det blev 385 poäng vilket innebar en slutlig 16:eplats. Desto roligar var att klubbmedlemen Tomas Bodin som tävlar för Nora vann långbågeklassen på ett sätt som överraskade alla efter att ha tagit initiativet rejält första dagen med 535 poäng.

hanna

Hanna värmer upp inför söndagen. Äntligen blev det en tävling hon kände sig nöjd med.

erik

Erik i fint uppdrag på det elfte målet..

jerry

Jerry kämpar med att komma igenom klickern på lördagens sista mål.

tomas

Tomas Bodin Nora tog en överraskande seger före de rutinerade långbågerävarna.

kevin

Kevin njöt på prispallen.

henrik

Äntligen fick Henrik kliva upp på prispallen i Jakt-SM.

hanna

Hanna var trött och glad på pallen efter att ha skjutit finfint under bägge dagarna.

TFFA_Stamp_RED