Första Värmlandsserien gav ett efterlängtat klubbrekord

06 OKT 2019 16:25
34 år tog det innan Tommy Perssons rekord i HRE tangerades och det var ett rekord Henrik sneglat på länge, men idag hände det. Övriga fem klubbskyttar sköt också bra, men inte riktigt på den nivån.
  • Uppdaterad: 06 OKT 2019 16:25

Henrik har inte tränat särskilt mycket under hösten och sköt in sina pilar så sent som förra veckan, men det gick väldigt bra redan då. Nu började han med ett toppresultat på 287 poäng i första omgången och var jättenöjd. Efter pausen blev det 281 poäng och ett totalresultat på hela 568 poäng vilket innebar ett tangerat klubbrekord med Tommy Persson i HRE som sköt lika bra 1985. Henrik blev med detta även bäst i familjen. Äntligen lyste det i Henriks ögon efteråt.

Catharina har inte heller tränat så mycket, men det verkade vara ett vinnande koncept då hon sköt finfina 515 poäng i DRE efter två jämna omgångar vilket hon var jättenöjd med, och så var hon naturligtvis stolt över Henrik. Han skulle få en rekordpizza ikväll.

I Barebow sköt som vanligt Lars bäst med 507 poäng . Han startade osannolikt bra, men gled ur känslan efter ett tag. Sedan samlade han ihop sig och levererade bra skytte. Kevin sköt upp sig efter ett alltmer avslappnat skytte i andra omgången vilket gav 493 poäng totalt efter 251 i andra omgången där han hade chans på 500 poäng när tre serier återstod. De tankarna var naturligtvis inte bra. Anneli fick ihop 487 poäng efter stabilt skytte. Hyfsade poäng, men Anneli tyckte ändå inte det kändes så bra med skyttet. Med bara 5 poäng upp till det egna klubbrekordet bådar det gott för vintersäsongen.

Gunnar var ensam från klubben i HLE och sköt med Åke från Fjädern som glömt sin långbåge hemma. Han hade tänkt dubblera med Barebow och långbåge. Åke fick låna Gunnars båge och visa den hur den ska skjutas och att det inte är bågens fel att resultaten blir som de blir. Han fick 532 poäng. Gunnar började riktigt bra och trots en förlupen pil blev det 249 poäng första omgången och totalt 490 poäng, fem poäng från personbästa och klubbrekord i HL50.

Tyvärr hade vi nga ungdomar med från klubben denna söndag för ovanligheterans skull, men om två veckor så ska vi finna med även där.