Henrik trea på 1 maj - Karlstads Bågskytteklubb - IdrottOnline Klubb

Henrik trea på 1 maj

2018-05-01 20:53
Anneli, Lars, Henrik och Gunnar tog sig till Nora för att skjuta utesäsongens första tävling. Henrik lyckades allra bäst och höll högsta elitklass med sin tredjeplats med häng på andraplatsen.
  • Uppdaterad: 2018-05-01 20:53

Resultatlista 1:a majfälten

Det var regntungt vid starten, men duggregnet övergick till uppehåll och inte förrän i bilen hem kom regnet. Lars stod på ett utmärkt sätt för dagens transport i samåkningens tecken.

Alla var välklädda i vårkylan. Anneli gjorde debut på fältronden och kastades in i Barebows elitklass direkt med riktigt långa och tuffa mål. Med bara 4 pilar till start var reservlagret tunnt och när första pilen gick rakt in i berget så fanns det inga reservpilar kvar. Fjädrar lossnade under första rundan och Henrik bidrog med lim i pausen. Med ett par mål kvar hade fjädrarna lossnat igen så det blev barskaftskjutning utom på det långa sista målet då två pilar fick räcka. Det blev trots allt en rolig och värdefull erfarenhet.

Lars gjorde en snygg återkomst med sin nya barebow i elitklassen efter att ha varit sugen på att testa 50 metersmål. Det gick riktigt bra med jämna resultat på både märkt och omärkt vilket gav 255 poäng totalt. Lars hade dock hoppats på lite bättre resultat än detta vilket gav en niondeplats. Ibland dök lite spöken upp kopplat till den gula mittcirkeln som ska bearbetas framöver. Det blev likväl en fin stund i skogen med trevliga patrullkompisar.

Gunnar fick en överraskning direkt vid patrullutgången då det kom upp att den nya regeln om att träpil ska användas vid alla skogsronder skulle gälla redan nu. Utan uppvärmning grävde han fram de gamla träpilarna som legat i träda i bågfodralet. Ingen bra start, och på en del långmål sjönk pilen ordentligt. Det blev samtidigt flera bra skott rent teknikst om man bortser från pilarnas träffhöjd och avslutningen med två 6:or gjorde att dagen kändes bra (trots skytte på fel frimärksrad på ett mål). Med pilbytet var 215 poäng klart godkänt. Det blev samma poäng som för trean, men med en 5:a för lite blev det en fjärdeplats.

Henrik började med 160 poäng på märkt för att sedan skjuta 167 på den omärkta där han tyvärr glömde ställa in siktet på ett mål. Detta grämde Henrik en del då han bara var en poäng ifrån landslagsskytten Jonatan Andersson. Samtidigt var han mycket nöjd över att vara långt före Cenneth Åhlund. Henriks fina träningsresultat över 170 poäng från i söndags på Långenäs var inte en tillfällighet. Aldrig har han fått in så många 6:or. Avståndsbedömningen fungerade perfekt. Det blev också en fin glaspokal som pris.

Nora fält

TFFA_Stamp_RED