Mira tog guld och Erik brons på JSM

2018-07-17 19:39
Även årets JSM-tävlingar i trakterna kring Oskarshamn gav medaljer till Karlstad i den extrema sommarhettan. Mira förverkligade sin dröm från förra året med att vinna guld och Erik slog till med dubbla brons på sitt första mästerskap.
  • Uppdaterad: 2018-08-11 11:26

3D, 13 juli

Resultat 3D

erik3d

Erik och Hanna sköt 3D-ronden och det blev lyckosamt för Erik på de 24 målen och 48 pilarna i Barebow Cadett 13 Herr. På sitt första mästerskap som skytt efter att bara ha tittat på tidigare år blev det en finfin bronsmedalj med 357 poäng.

Hanna som tog medalj förra året kom 6:a i sitt första JSM i juniorklassen i Barebow.

Fält, 14 juli

Resultat Fält

efält

Även på fältbanan utanför Vetlanda upprepade sig resultatet för Erik. Efter att ha skjutit stabilt hela dagen blev det en säker bronsplats med 278 poäng på svartvit påle i Barebow Cadett 13 Herr.

Hanna sköt i juniorkalssen på blå påle med maxavstånd på tuffa 50 meter och hade det lite mer svajigt i värmen. Det blev 145 poäng och en sjundeplats.

Tavla, 15 juli

Resultat Tavla

miragukd

Till den avslutande tavelronden hade även Carl Johan och Mira anslutit. Carl Johan hade tyvärr inte heller nu dagen i juniorklassen för Compound (50 m), utan problemen från NUM fortsatte, vilket innebar 632 poäng och en 9:e plats i kvalet samt en plats utanför finalskjutningen. Nu börjar Carl Johan sitt fokus på inomhussäsongen istället.

Hanna som i år sköt 40 meter hade det tufft i damjuniorkonkurrensen trots bra skytte. Det blev ändå en rejäl putsning av distiktsrekordet med 61 poäng. Slutresultatet höga 497 poäng 245+252) i kvalet och en åttondeplats innebar dock att hon fick möta kvalettan redan i kvartsfinalen. Den matchen slutade 0-6.

Erik sköt bra på de 30 meter som gällde i Barebow Cadett 13, ett avstånd han bara testat på träning. Med 559 poäng kom han på samma poäng som trean, men eftersom han hade färre 10:or blev det en fjärdeplats i kvalet. I finalskjutningen tog det sedan tyvärr slut redan i kvartsfinalen med 0-6.

Mira Kjellin hade redan efter förra årets Junior-SM i tavla en vision om att kunna få till det under detta årets mästerskap då hon nu var äldst i klassen Barebow Cadett 13 Damer. Efter att i juni på Solstapilen för första gången ha lyckats vinna över sin klubbkompis Hanna som vann JSM förra året var Miras självförtroende på topp inför JSM i tavla den 15 juli. I kvalet blev det fina 578 poäng i solgasset vilket gav en andraplats inför matchskjutningens finaler. Där gick Mira direkt in i semifinalen som gick till en spännande särskjutning efter likaläget 5-5. Den vann Mira efter att ha visat ett lugn i förberedelse, uppdrag och släpp på de avgörande pilarna. I finalen mötte Mira sedan kvalettan Maja Bielis som vann första setet till 0-2. Mira tog några djupa andetag och vann med bestämdhet de tre följande seten vilket innebar ett efterlängtat guld med 6-2.

mirag

Grattis Mira!