Solig Solstapil med mängder av rekord

16 JUN 2019 19:40
Det blev både distriktsrekord och klubbrekord även denna Solstapil. Tim, Lars och Anneli satte dessutom rejäla distriktsrekord. Stor succé även för resultatskyltarna på buttarna som Jerry och Per fixat.
  • Uppdaterad: 16 JUN 2019 19:40

Resultat

Väderförhållandena var perfekta. Dagen till ära hade Jerry och Per gjort iordning resultattavlor på buttarnas sidor på ett genialiskt sätt. My skötte domarrollen perfekt på egen hand. Per var skjutledare assisterad av Jerry med en av flaggorna. Familjen Boström svarade för serveringen på ett klockrent sätt.

I HB13 sköt Tim med Axel från Kristinehamn och Tim sköt bra redan från start. Till slut landade han på 716 poäng vilket var nytt klubbrekord och en kapning av det 8 år gamla distriktsrekordet.

tim solsta

Även Anneli slog ett kombinerat klubb- och distriktsrekord med 650 poäng efter strålande skytte i DBE. Kevin och Lars tampades i HBE och Lars kom 2:a med nytt klubb- och distiktsrekord på 718 poäng även han, i HB 60 dock där även det svenska rekordet på 40 meter var mycket nära. Kevin kom 3:a med 646 poäng.

Dan Nilsson sköt sin första tävling i HC50 och gjorde det med den äran då han slog Lars Johannessons klubbrekord från 1994. Det nya lyder på 824 poäng.

Henrik var ensam i HRE, men sköt nästan lika bra som förra året. på 60 meter tangerades klubbrekordet för att bara vara några poäng ifrån med det goda slutresultatet på 803 poäng.

I HLE var det tre klubbskyttar på plats. Carl Johan förbättrade sina klubb- och distriktsrekortd på 40 och 20 meter, men var riktigt under isen på 30 meter vilket ingen missade att höra. Vinnaren för dagen blev Nalle på 733 poäng två före Gunnar efter att Nalle spurtat rejält på 20-metern där han satte nytt klubbrekord med 275 poäng. Även Gunnar fick faktiskt nytt klubb- och även distriktsrekord på 20 meter (266 poäng) i HL50. Medlemmen Tomas Bodin, tävlande för Nora, kom  trea på 686 poäng efter att ha skjutit riktigt bra allt eftersom.

alla

Dagens skyttar jämfördes även sinsemellan med ett handikappsystem utifrån de två senaste årens 900-ronder i Sverige. Här vann Lars före Kevin och Eddy utifrån deras finfina 60-årsresultat.

hkp

lista

Efter väl förättat verk tog sig MY, Per och Jerry en paus under skärmtaket.

jerry