Trio på jaktpallen i SM

08 SEP 2019 19:24
Jakt-SM i Angered blev en lyckad historia för våra tre skyttar. Alla nådde pallen! Kevin tog brons och silvermedaljer gick till Henrik och Jerry.
  • Uppdaterad: 08 SEP 2019 19:24

Resultat Jakt-SM 2019

I Angereds skogar gick 2019 års Jakt-SM av stapeln och det blev utmanande tävlingar i fin terräng. Lite regnskurar kom under lördagen. Annars var förhållandena riktigt bra.

kevin

Kevin sköt i HB50 iår och hade en fin förstadag där han med 525 poäng hade en tredjeplats i halvtid. Under söndagen förvaltade han sin placering på ett utmärkt sätt. Med 515 poäng och 1040 poäng totalt blev det en ohotad bronspeng att ta med hem till Väse även 2019.

kevin

Henrik hade även han en fin förstadag i HRE. Med 530 poäng låg han på andra plats 5 poäng före Börje Johnsson efter lördagen. Under söndagen följdes kombatanterna åt i samma patrull och bägge slutade på 1050 poäng! I år var dock marginalerna äntligen på Henriks sida med antal skjutna pilar. Henrik sköt 71 och Börje 72 pilar. Ett brons förra året blev ett silver i år.

henrik

Jerry sköt likt förra året i HR50. Första dagen gick ok med 505 poäng och då hade Jerry en tredjeplats, bara 5 poäng från andraplatsen. Under söndagen höjde sig Jerry ordentligt till 525 poäng vilket gav ett lyft till 1030 poäng och silverplatsen med 40  poäng till godo på trean. Jämfört med förra året blev det för övrigt 90 poäng fler i år så nu är Jerry på gång i sin nya klass.

jerry

I HLE sköt klubbmedlemmen Tomas Bodin, som skjuter för Nora, hem ett guld förra året. I år blev det en fin tiondeplats i den tuffa långbågeklassen.

Resan hem till Karlstad på söndagseftermiddagen hade i alla fall tre nöjda Karlstadsskyttar i bilen