DM med fina prestationer

08 MAR 2020 17:52
Karlstad fick med sig 5 DM-vinster och 2 andraplatser i Karlskoga. Extra kul var att Anneli lyckades med bedriften att tangera sitt distriktsrekord och klubbrekord för tredje gången på fem månader.
  • Uppdaterad: 08 MAR 2020 17:52

Det blev ett välbesökt DM med över 50 deltagare och Karlstad hade med sju skyttar för dagen.

Resultat DM

I HB13 hade Tim en jämn kamp med Eira från Karlskoga och det skiljde enbart två poäng i pausen. Efter halva andra omgången stack sedan Tim iväg och vann ohotad guldmedaljen med 480 poäng (246+234).

tim

Erik hade en riktigt fin dag i HB16 där han sköt allt bättre under tävlingen och vann klassen med 438 poäng (215+223), två poäng före Simon från Nora. Sedan vid prisutdelningen fick han även ett ungdomsstipendium från VSBF på 1500 kr då de ville uppmärksamma hans fina 2019 och sporra till fortsatt tävlande. Han premierades även med ett klassikermärke då han deltagit i samtliga JSM under 2019. På prispallen kunde vi även se honom och Hanna i den nytryckta klubbtröjan som Hoodtröja.

erik

I DBE fick vi två skyttar eftersom Hanna fick gå upp en klass när ingen motståndare dök upp i DB16. Hanna sköt riktigt bra och hade inga besvär med ryggen när hon fick ihop 407 poäng med bägge omgångarna över 200 poäng (204+203). Det räckte till en silvermedalj denna gång. Hanna premierades även hon efteråt med ett klassikermärke för att ha deltagit i alla JSM under 2019. Åt Anneli var det inget att göra. Hon dominerade och sköt ännu en gång 517 poäng efter fina avslutande serier. Tangeringen av distrikts- och klubberkordet för tredje gången var ett faktum. Sedan blev det klubbrekord även på halvronden med 261 poäng som Anneli sköt i första omgången, en poäng över det gamla klubbrekordet.

anneli o hanna

I DRE tog Catharina hem guldmedaljen efter stabilt  och fint skytte. Hon slutade på 490 poäng (247+243).

catharina

Henrik vann HRE efter att ha legat under knappt inför sista serien mot Marcus från Järnvägen. Segermarginalen blev en enda poäng, men det räckte för att få revansch från Trettondagspilen i början på januari. Slutpoängen blev 551 poäng (275+276)

henrik

Slutligen sköt Gunnar till sig en andraplats bakom omöjlige Åke i HLE. Efter en svagare början rättade sig tekniken till sig fram emot pausen och han slutade på godkända 486 poäng (237+249).

gp

Efter tävlingen delades det ut klassikermärken till Hanna och Erik och ungdomsstipendie som Erik alltså fick ta del av. Sedan blev det diplom för fullt delatagande i Sommarserien och Värmlandsserien samt slagna disktriktsrekord och här samlade Anneli på sig flest, hela sju stycken. Många fler i klubben som inte var på plats fick diplom som Gunnar delar ut vid tillfälle till var och en.

Grattis till alla önskar klubben

/Gunnar