Hoppa till sidans innehåll

Fint DM med tre guld

10 MAR 2019 17:51
Vi hade 13 skyttar på plats i Karlskoga och kom hem med tre guldmedaljer fördelat på Tim, Susanne och Nalle.
  • Skapad: 10 MAR 2019 17:51

Resultat DM 2019

Lagom inför SM-helgerna hade vårt DM. Järnvägen och Karlstad hade lika många skyttar på plats.

I HB13 var det spännande att följa Erik och Tim som följdes åt hela tiden med fantastiskt fint skytte av bägge två där de peppade varandra.. Erik ledde med en poäng efter första omgången (247-246) och började bäst under den andra, men i slutet av den andra omgången vände Tim på steken och avslutade med höga 253 poäng vilket gav 499 poäng och en förstaplats. Erik var steget efter denna gång med fina 492 poäng. Det ska bli kul att följa killarna på JSM om två veckor.

I HB16 böjade Hanna bra och höll jämna steg med Simon från Nora, men tappade lite på slutet av försa omgången och även början av den andra blev besvärlig. Hon landade till slut på 381 poäng vilket ändå gav andraplatsen före Alexander som hade en tung dag på linjen med 252 poäng. Positivt ändå att ta med sig är att avslutningen såg bra ut.

Carl Johan kom inte upp i sin normala nivå denna dag utan slutade sist med 549 poäng. Det var mycket skruvande utan att det ville sig. 

Catharina nådde inte förstaplatsen i år utan kom tvåa med 457 poäng i DRE vilket var lite lägre än väntat. Även Henrik hade en dag med sämre utdelning än vanligt, särskilt i första omgången. Det blev till slut en tredjeplats med 532 poäng i HRE.

I HBE sköt Björn stabilt och fint rakt igenom vilket gav 481 poäng och en tredjeplats bakom storfräsarna från Västerås och Fjädern. Kevin kom fyra med 474 efter en mindre lyckosam andraomgång.

I DBE hade Susanne och Anneli en jämn kamp där ändå Susanne behöll sin ledning ända till slutet vilket innebar ett DM-guld med 482 poäng före Anneli på 473.

Den tredje distriktsmästaren blev Nalle i HLE som väförtjänt efter vinterns dominans knep guldet på 486 poäng, tre poäng före Gunnar. Nalles andra omgång var fanstastikt bra med 257 poäng vilket gjorde att han hämtade det han var efter efter första omgångens 229 poäng. "Äntligen ett guld efter alla silver". Det blev ett segervrål efter vinsten.

I anslutning till prisutdelningen delades det även ut priser till Värmlandsseriens vinnare samt diplom för distriktsrekorden där Lars och Ester stod för flertalet av dem.

Kul var även att Hanna fick motta ett av distriktets stipendium som är nyinstiftat utifrån Hammarös bågskytteklubbs restkapital efter att de avslutade sin verksamhet. Även Mira får stipendie som dock delas ut på förbundets årsmöte. Grattis till våra fina tjejer!

Skribent: Gunnar Persson
Epost: Adressen Gömd

 

 dopingvaccinering

 

 

 

trygg

Facebook

Postadress:
Karlstads BK - Bågskytte
Ann-Sofie Boström, Ålvägen 13
66340 Hammarö

Kontakt:
Tel: 054837388
E-post: This is a mailto link

Se all info