Molandahelg med cyberdeltagande

09 AUG 2020 16:24
Ännu en rekordstinn helg då det bjöds på cybertävling både under lördagen och söndagen. Bäst gick det för Tim som slog hela sex klubbrekord, bland annat Mattias från 1990, men även Jerry, Björn och Gunnar lyckades slå klubbrekord under söndagen.
  • Uppdaterad: 09 AUG 2020 16:24

Hudiksvall bjöd på en dubbeltävling under helgen, kallad Molanda. På lördag den 8 augusti var det en 1440-rond och på söndagen blev det en vanlig 720-rond. Anna var tävlingskoordinator och säkerställde att resultathanteringen fungerade. Lite strul blev det med appen under lördagen, men det löste sig tack vare rådighet från Anna.

1440-ronden

Resulat

På 1440-ronden var det bara Tim och Henrik som sköt i det varma sommarvädret. I recurveklassen för 13-åringar (RCH) passade Tim på att radera ut tre 30 år gamla rekord som Mattias hade och ett rekord från 1986 som Magnus Strömberg hade. Magnus fick dock behålla rekordet på 30 meter. På 50 meter fick Tim 311 poäng, 8 bättre än förra rekordet. På 40 meter fick Tim 324 poäng, 1 bättre. På 30 meter blev det 308 poäng, 10 ifrån klubbrekordet. På 20 meter blev det 340 poäng vilket var 7 poäng bättre. Totalt blev det nya klubbrekordet sammantaget1283 poäng, 45 bättre än Mattias gamla från 1990.

Henrik inledde strålande på 90 meter med finfina 275 poäng, en bra bit över vad han trott innan med så lite träning. Sedan tuffade det på med 294, 287 och 324 poäng för att sluta på respektabla 1180 poäng vilket han som helhet var ganska nöjd med. Mest nöjd vara han dock med 90-metern som han tog med sig hem att suga på under grillaftonen på balkongen.

720-ronden

Resultat

Vi hade fem skyttar på Långenäs under söndagens 720-rond. Tim var ensam i klassen även denna dag och hade Marcus klubbrekord från förra året i sikte och denna gång gick det bättre än i juni. Med 325 poäng i första omgången tog Tim över delrekordet med 15 poäng. Totalresultatet landade på fina 642 poäng. Tim var riktigt nöjd med utförandet och att det gick att skjuta trots att fingrarna med blåsor värkte efter två tuffa tävlingsdagar i värmen.

tim

Tim fokuserar avslappnat och fint utan klicker på sin recurvebåge

Henrik hade en hyfsad dag på banan med 286+303 poäng. Tyvärr kom det ett irriterande skott genom klickern i slutet av första omgången som grämde Henrik ordentligt. Att komma över 300 i andra omgången var desto roligare. I tävlingen kom Henrik trea.

Jerry hade som mål att höja sitt klubbrekord i 50-klassen (RMH) från i juni som inte höll den nivå han önskade sig och det blev ett verkligt resultatlyft. Det nya totala klubbrekordet blev en höjning med 42 poäng till 555 poäng och delrekordet ligger nu på 283 poäng som han sköt i andra omgången efter mycket pustande och omtag på slutet, men stönigheten räckte långt.

Björn inledde bra i BEH där han vara ensam i tävlingen och han slog sitt klubbrekord på delresultat med en poäng från 277 till 278 poäng. Totalt blev det dock inte något rekord men ändå goda 532 poäng.

tre

De lite långsamare skyttarna Jerry, Björn och Henrik kämpar på i värmen

I långbågeklassen LEH hade Gunnar som mål att slå Magnus klubbrekord från i juni och det lyckades även om variationen på träffarna var stor ibland. Det nya delrekordet lyder på 277 poäng, 4 bättre än det förra och klubbrekordet totalt lyder nu på 551 poäng, en höjning med 35 poäng. I tävlingen blev det en andraplats.

publik

Publiken gjorde vågen och höll stämningen uppe under hela tävlingen, kändes som 50 personer.