Solstapilen blev solig

17 JUN 2017 17:03
Det blev en fin sommardag på Långenäs med både klubb- och distriktsrekord.
  • Uppdaterad: 18 JUN 2017 10:12

Resultat Solstapilen 2017

resultat

Det blev sjutton distriktsskyttar som kom för att skjuta årets sommarserie och det blev en härlig sommardag med fint skytte. Henrik skötte skjutledningen med sin nyopererade tå som vinkade i sandalerna.

Anna Åberg sköt sin bästa tävling utomhus i motionsklassen 3x20 m där hon fick 684 poäng efter en lysande mittomgång på 248 poäng. Med Ulfs hjälp tejpades handtaget i slutomgången så att Anna skulle slippa få ont av greppet.

Mira sköt sin första 900-rond och det gick jättebra i DB13. Till slut blev det 587 poäng efter att sista omgången ha tröttnat något. Hanna sköt lysande och tangerade sitt distriktsrekord på 709 poäng med rekord även på avstånden 20 och 30 m.

Carl-Johan debuterade i HLE och sköt riktigt bra efter omständigheterna (ingen träning). 453 poäng gav en sistaplats och en lunchbjudning för pappa och Gunnar. Nalle kom 4:a med 644 poäng efter att inte ha tränat på 40 meter alls i år. Luften gick ur när den andra serien gav 4 poäng. Då provade han att ett nytt synsätt:

Nalleögon

20-meter gick desto bättre med 255 poäng. Gunnar kom 2:a bakom omöjlige Åke som dessutom slog distriktsrekord med 18 poäng. Gunnar slog också distriktsrekord, men i HL50, med 692 poäng, och två osannolika bingo på 20 meter efter några flytserier.

Kevin vann i HBE mot Jessica efter att ha skutit bättre på 60 meter (194) än 50 (178). Totalt blev det 611 poäng. Tekniken börjar sitta bättre.

Michael slog klubbrekordet i HCE 852 poäng. 2006 sköt Henrik 804 poäng. Med denna fina skjutning blev han trea.

Sedan hade vi prisutdelning redan kl 14:30. Henrik var nöjd tävlingsledare efter att allt flutit på så bra med bra servering och sekretariatarbete. Värt att nämna är även att banan för första gången var helt rätvinklig efter ett gediget mätjobb i måndags av Jerry, Anders och Gunnar.

priser solstapilen

Många ljuspunkter med priser designade av Nalle.