Hoppa till sidans innehåll

Trettondagspilen blev kul

04 JAN 2020 17:30
Tävlingsåret startade i Våxnäshallen den 4 januari och ungdomarna skötte sig som vanligt fint med toppresultat av Marcus och Tim bland annat. På pallen fick vi även Erik, Anneli, Nalle och så Calle som nu sköt för Karlstad för första gången.
  • Uppdaterad: 04 JAN 2020 17:30

Resultat

Med ca 100 deltagare är Trettondagspilen en av de större tävlingarna i Sverige och vi tackar Älvenäs för ännu en väl genomförd tävling. Publiken var också ett uppsakttat inslag där det var extra roligt att se Kevin.

Karlstad hade i år 11 glada skyttar på plats. I HB13 hade Tim en fin dag och med 499 poäng vann han klassen stort efter en sen omräkning som gav honom 10 poäng mer. Ändå var det lite retligt att inte nå 500-strecket, men han var ändå nöjd efter många fina serier där han hållit sin skjutplan. 

tim

Calle och Marcus kamperade ihop i HR13. Calle hade fått ordning på bågen och fick till några riktigt fina serier med bra bågtryck. Det blev till slut 432 poäng. För Marcus gick det fantastiskt bra, men även här blev det omräkning av reultatet som till slut innebar 528 poäng och inte 515. Han hade också osmaken att skjuta sönder linjerna i gult så det blev flera tapetbyten än vad Älvenäs tänkt sig :)

m o c

pall

Erik gick upp i HB16 och sköt 18 meter för första gången och var inte jättenöjd. Det blev ändå en seger med goda 445 poäng, efter en bra andra omgång, 2 poäng före Axel från Kristinehamn. Hanna sköt i DB16 och fick ihop 405 poäng trots att problemen med musklerna i ryggen inte vill ge med sig.

Björn och Susanne var äntligen tillbaka på banan efter ett långt uppehåll och de startade tävlingen på ett fenomenalt sätt bägge två med 244 och 234 poäng i första omgången, Sedan tröt fokuset lite till 452 och 414 i totalpoäng, men roligt var det och mer kommer under våren.

Anneli fick kliva upp på pallen i år med i DBE som blivit en riktigt stor klass på sistone. Nu blev hon silvermedaljör med fina 490 poäng vilket var samma poäng som trean, men Anneli fick sju fler 10:or.

linjen

Henrik hade inte riktigt flytet utan sköt lite sämre än vad han skjutit på höstens Värmlandsserie i HLE. Han landade ändå på 544 poäng, 10 poäng ifrån pallen.

I långbåge hadde Nalle som nybliven 50-klassare tänkt byta tävlingsklass utan att ha skjutit sedan i somras, men på plats sällade han sig till övriga långbågsskyttar i HLE. Efter första omgången var det jämnt i toppen för fyra skyttar där både Nalle och Gunnar var med. När det var klart hade Nalle skjutit upp sig till en tredjeplats med 486 poäng tack vare en finfin avslutning. Gunnar gjorde en omvänd resa och avslutade med några tyngre serier vilket innebar 271 poäng och en femteplats.

Innan prisutdelningen var det entraditionsenliga snabbskjutningen för alla skyttar där man ska kommaa så närmare och närmare 18 för varje serie. Här vann Marcus juniortävlingen och får nästa års anmälningsavgift gratis. Gunnar kom tvåa på seniorsidan med 17 poäng då bara två skyttar återstod som skulle skjuta exakt 18 poäng. Vinsten gick till en norska.

alla

Skribent: Gunnar Persson
E-post: Adressen Gömd

 

 dopingvaccinering

 

 

 

trygg

Facebook

Postadress:
Karlstads BK - Bågskytte
Ann-Sofie Boström, Ålvägen 13
66340 Hammarö

Kontakt:
Tel: 054837388
E-post: This is a mailto link

Se all info