Trettondagspilen inledde 2017

07 JAN 2017 16:50
Med tio skyttar startade vi året på ett finfint sätt med många bra prestationer och pallplatser. Odd vann för andra året i rad.
  • Skapad: 07 JAN 2017 16:50

Traditionsenligt började bågskyttesäsongen i Våxnäshallen under Älvenäs trevliga arrangemang. Ungdomarna som vant sig vid att sova på mornarna under julledigheten var lite tröttare än vanligt.

I HR13kom Colin på andra plats med 462 poäng efter ett jämnt och bra skytte genom hela dagen. Marcus hade dagen till ära gått upp en klass från HR10 och kom trea med 442 poäng efter att ha hängt med Colin en bra bit in i tävlingen. Rutinerade Måns Gehrke från Järnvägen vann klassen.

I DB13 var det SM-finalklass på deltagarna. Tyvärr saknade vi My och Mira som var krassliga så Hanna fick själv försvara klubbens färger vilket hon gjorde med den äran. Hon sköt hela 498 poäng (28 poäng mer än förra året då hon vann) och kom med det trea efter stjärnskottet Elvira Brandt från Grästorp på 526 och storfavoriten Saga Sundbaum, Sturarna, som vann på 527 poäng efter att ha gått om i sista serien. På fjärde plats kom Meia Lu Pyls med hela 490 poäng.

I DR21 debuterade tidigare Älvenässkytten Anna Åberg för Karlstad och det blev 195 poäng vilket var ok som start efter det långa uppehållet. Nu ska det bli fler tävlingar 2017.

I DRE fick Catharina en bronsplats efter strålande skytte. Efter höga 256 i andra omgången slutade hon på 498 poäng.

I HRE sköt Henrik hyfsade 536 poäng och kom 5:a. Med normalt skytte hade det nog blivit en pallplats.

I DLBE var Kristina på startlinjen med sin nya E-båge och efter två jämna omgångar fick hon klart godkända 382 poäng vilket gav henne segern i hennes första nationella tävling.

I HLBE slutligen hade vi tre skyttar. Odd kämpade med Honta från Järnvägen om segern medan Nalle och Gunnar slogs om bronset. Efter halva sista omgången hade Nalla ryckt ifrån i den duellen och han slutade tre på 458 poäng. Gunnar tappade och fick 439. I toppen var det desto jämnare. Inför sista serien ledde Honta med en poäng före Odd och efter att bägge skjutit två pilar i slutserien var så var ställningen oförändrad. Då sköt Honta en 4:a och Odd en 8:a och segern var klar med det nya klubbrekordet 495 poäng.