Trettondagspilen med klubbrekord

09 JAN 2016 17:03
Karlstad hade flest skyttar bland de 103 tävlande i Våxnäshallen. Vi hade rekordmånga 17 deltagare och så fick vi två vanliga klubbrekord också i HLB13 och Lag LB
  • Skapad: 09 JAN 2016 17:03

Det blev en riktigt fin laginsats denna tävlingsstart på året.

Resultatlista Trettondagspilen 2016

Överallt var det klubbmärken och supportrar i hallen. Vi hade 17 skyttar på startlinjen.

Foto 2016-01-09 14 01 10

Lars-Ola, Daniel, Niklas, Jacob, Michael, Kevin, Colin, Gunnar, Leo, Nalle, Odd, Mira, Henrik, Linnea, Catharina, Johanna, Hanna

Foto 2016-01-09 09 54 12

Dagen startade med att Niklas försov sig och Linnea missade bussen. Fem minuter innan start hjälper Kevin till att fixa bågen så hon blev redo just in time.

IMG_8428

Det gick riktigt bra efter morgonstressen. Tyvärr hade klubben anmält Linnea i DB16 istället för DBE så det blev ingen bonsmedalj som annars skulle blivit fallet.

Foto 2016-01-09 10 49 06

I DB13 blev det ett klubbmästerskap med Mira, Johanna och Hanna. Mira hade det tufft . Johanna sköt  hyfsat och Hanna sköt stabilt, särskilt i början. Colin och Leo kämpade på i den nya åldersklassen HB13 med små tapeter. Det gick bra.

IMG_8485

Colin kom 2:a och Leo 5:a där Jerry även hjälpt till med plungern i halvtid.

IMG_8470

Jacob sköt lysande i LB13 och slog klubbrekord med 462 poäng, inte långt från distriktsrekordet. Andra omgången var rikitgt bra. Han jobbade bra med att ta det lugnt inför varje skott vilket gav resultat. Det lönade sig at lyssna på pappas råd. Jacob (och pappa) var riktigt nöjd med tävlingen.

IMG_8425

Daniel Fick till en jättebra tävling efter att på träningen senast varit lite uppgiven. Med två jämnhöga omgångar slog han till och med Catharina. Han var riktigt glad efteråt.

IMG_8483

Lars-Ola debuterade på skjutlinjen och det i den tuffa klassen HBE. Det blev en lärorik upplevelse med många intryck och lärdomar. Det gav mersmak för en fortsatt utveckling.

Kevin sköt i samma klass och det gick lite upp och ner utan att riktigt få till det.

IMG_8423

Michael kom äntligen med oss till tävlingsarenan. Han sköt i den kanske svåraste klassen, HCE och sköt jämt och bra. Hoppas på fler starter under 2016.

Catharina sköt helt ok på sin väg tillbaka från skadan och blev 3:a. Henrik sköt helt jämnt i bägge omgångarna och blev 7:a.

IMG_8434

Långbågarna hade en klubbkamp om pallplatserna samtidigt som det gamla klubbrekordet på 1238 poäng i lag skulle slås. Det lyckades med 140 poäng!

Odd sköt sin första riktiga tävling och efter det fina skyttet under vintern så lyckades han knipa guldmedaljen med stabilt och bra skytte utan större tävlingsnerver. Gunnar kom 2:a tack vare en bra förstaomgång medan Niklas kom 3:a efter ett tapp i slutserierna. Nalle började ganska bra för att fortsätta som en sinuskurva mellan serierna. Det blev mer spretigt än det varit på hans senaste tävlingarna. Bytet till aluminiumpilar känndes bra, men nu ska det bli 2312:or istället.

IMG_8441

Nalle hade ett klockrent fokus på bananen i sin nya klubbtröja. Välkommen in i gänget! Mira tittar bort för att slippa se på.

Foto 2016-01-09 11 58 55

I lunchpausen hade vi det trevligt runt klubbordet som inte räckte till utan vi spred oss runt omkring på golvet med mackor och pastasallad. Familjen Spector kom förbi och stöttade oss. Per står resligt i bakgrunden.

IMG_8445

Glada miner hos Jacob och Linnea i pausen. Med Sanna som fotograf kunde man inte göra annat.

IMG_8447(1)

Anders på besök med goda råd till Kevin.

Foto 2016-01-09 14 26 38

Hanna var med till finalen i pausskjutningen där det gällde att hålla sig inom det poängspann som krymtes allt eftersom. När det bara var ett spann mellan 18-19 så fick hon ge sig för en recurveskytt flitigt påhejad av oss andra i klubben. Kul tävlingsform innan prisutdelningen.