Barbro Lundqvist har lämnat oss

30 JAN 2021 16:26
  • Uppdaterad: 30 JAN 2021 16:26

Vår hedersmedlem Barbro Lundqvist har den 23 januari lämnat oss efter en tids sjukdom, 84 år gammal.
.
Barbros betydelse för klubbens utveckling kan inte överskattas. Hennes positiva engagemang och driv satte Karlstad på kartan långt efter att hennes framgångsrika skyttekarriär avslutades. Barbro har fortfarande flertalet av klubbrekorden inomhus och utomhus i recurveklassen för elit och 50-åringar. Många mästerskapsmedaljer har det också blivit där fältskytte låg henne varmast om hjärtat.
.
Barbro började med bågskytte i Kil hela 27 år gammal på 60-talet och hade landslagsuppdrag först som skytt och sedan som ledare. I Svenska Bågskytteförbundet var hon ungdomsansvarig 1986-1995 och blev hedersledamot även här. I Karlstads Bågskytteklubb var hon ordförande under många år. Det finns en del av våra nuvarande medlemmar i klubben som har haft glädje av Barbro under sina ungdomsår och sedan flera år delar klubben ut Barbro Lundqvists ungdomspris på årsmötena. Detta sker även i år då en särskild tanke riktas till Barbro, hennes käre make Kalle och döttrarna Inger & Pia med familjer.
Vi saknar dig
Barbro skjuter
.
Begravningen fastställd till den 19 februari i Stora Kils kyrka kl 14:00 för familjen. Mellan 14:30 och 15:30 då det är öppet avsked.