Det blev 14 klubbrekord under söndagen

28 JUN 2020 17:45
Vi hade 9 skyttar på linjen i Långenäs som sköt cybertävlingen Sigrid Johanssons minne och det blev flera starka prestationer och nya klubbrekord.
  • Uppdaterad: 28 JUN 2020 17:45

Denna söndag var det en bra uppslutning från klubben för att skjuta Stockholms 720-rond, Sigrid Hohanssons minne, som i år anordnades som en cybertävling. Det var både vamt och fuktigt på Långeäs och tävlingen hann tack och lov avslutas innan åskan och regnet kom. Vi använde appen Ianseos Scorekeeper för digitasl resultatskrivning och efter lite inkörningsfrågetecken fungerade den bra. Eftersom det blev så många klubbrekord har även Alla tiders klubbrekord uppdaterats dagen till ära.

Resultatlista

Linus Kindgren var ensam ungdom för dagen och levererade finfint skytte i långbågens 10-klass LKH med 122-tapet på 20 meter. Det blev prick 500 poäng och klubbrekord. Ingen mer startade i klassen, men Linus var jätteglad att ha nått 500 poäng, något han var tveksam till att klara inför de sista 6 pilarna eftersom han var tvungen att få 43 poäng, men det gick.

I långbågarnas elitklass LEH hade vi tre skyttar. Anders Kindgren provade på 40 meter med sina träpilar för första gången och hade en varierad resa som avslutades på bästa sätt med dagens starkaste serie på 43 poäng. Totalt blev det 367 poäng som avstamp inför nästa tävling. Gunnar Persson sköt lite för varierat för att uppnå sin toppnivå och slutade på 481 poäng och en fjärdeplats. Dagens vinnare blev Magnus Hultcrantz i dubbel bemärkelse. Dels slog han övriga sex skyttar i klassen, däribland storheter som Yngve Malmström från Södertälje. Med sina 516 poäng och 273 poäng i första omgången tog Magnus dessutom tillbaka sitt klubbrekord från Gunnar och han var riktigt nöjd efteråt, särskilt med den första omgången.

Barebowgänget slog klubbrekord alla tre. I 50-klassen BMH sköt Kevin Ward 521 poäng totalt och 269 i första omgången efter att ha kämpat i värmen på 40 meter. På det blev han trea i tävlingen och klubbrekordhållare i två åldersklasser. Varken 50-eller 60-klass har skjutits på de nya avståndena så rekorden var tryggade redan från start. Samtidigt var Björn Terje Bråthen ofin nog att radera ut Kevins gamla rekord på 50 meter i elitklassen med 27 poäng totalt (547 poäng) och 3 poäng på omgång (277 poäng). Björn var riktigt glad efteråt eftersom resultatet även räckte till seger i tävlingen med 8 poäng. Även Anneli Brändén vann sin klass, BED. Segern var aldrig hotad utan det skiljde 56 poäng till tvåan till slut. Minst lika roligt var att Anneli raderade ut Maria Willmans 14 år gamla klubbrekord med 24 poäng totalt (238 poäng) och 18 poäng på omgång (287 poäng) Riktigt nöjd var Anneli med toppserien 56 poäng i mitten av andra omgången.

På recurvesidan hade vi Jerry Eriksson tillbaka i tävlingströjan. Han sköt 50 meter i sin nya 50-klass RMH där det inte fanns något tidigare klubbrekord så det kämpade han hem i värmen med 513 poäng och 264 som bästa omgångsresultat. Det var tufft med 6-pilsserier, men det blev inte så många omtag som han befarat så han var ganska nöjd. I tävlingen blev en andraplats 13 poäng ifrån segern. Henrik Eriksson sköt 70 meter i REH och fick där 572 poäng och en niondeplats vilket han inte var helt nöjd med.