Dubbla guld och glatt humör på JSM

20 MAR 2016 15:30
Hanna och Jacob visade på starka nerver när de bägge tog guld i JSM under söndagen. Hela gänget fick en trevlig vistelse i Timrå coachade av Anders.
  • Skapad: 20 MAR 2016 15:30

Det känns fantasktiskt och även lite konstigt att konstatera att Karlstads BK faktiskt vunnit två SM-guld, men med stöttning av hela gänget gick det vägen. Robert har hållit oss uppdaterade på resultaten under hela helgen på ett föredömligt sätt.

Resultatsammanställningar från JSM

Laget på JSM16

Vi hade sex skyttar på plats i Timrå, fler än på mycket länge. Anders följde med upp som coach. Tyvärr drabbades Johanna Helmersson av axelproblem så det blev inget skytte för hennes del, men supportandet var det inget fel på.

Under lördagskvällen sköts det lagtävling och där åkte vi ut direkt i kvartsfinalen mot BS Gothia med 1-5. Det var en rolig och annorlunda tävlingsform där man lätt blir stressad.

Colin sköt 406 poäng på lördagen (216+190) i HB Cadett och hade ett par fina serier på 29 och 27 poäng. I åttondelsfinalen på söndagen blev det tyvärr förlust med 2-6.

Mira hade en tuff lördag med 341 poäng (174+167) i DB Cadett. Plungern krånglade och det blev aldrig någon bra känsla. I sextondelsfinalen sköt hon bättre. Där blev det en knapp förlust med 4-6.

Johanna A hade även hon en dag då det inte stämde så bra även om det kom en 28:a också. Det blev 377 poäng (191+187) i DB Cadett. I sextondelen på söndagens matchskjutning blev det sedan 0-6.

Hanna  kom 4:a i grundomgången i DB Cadett efter att ha avslutat starkt med 250 poäng. Det blev totalt 476 poäng, lika som för 3:an. Under söndagens matchskjutning flöt det på från start. 6-0 i åttondelen, 7-3 i kvarten. I semifinalen ställdes Hanna mot Saga Sundbaum från Sturarna som vunnit grundomgången överlägset med 527 poäng. Det var även Saga som Hanna hade en tät toppstrid emot i juniorkorren där Hanna vann så Saga kände nog till Hannas kapacitet. Det blev 6-2 till Hanna. I finalen ryckte sig Hanna snabbt till sig en ledning och höll den hela vägen mot Sara Lundström, Jämtland, som hade fått samma poäng i grundomgången som Hanna. Finalen slutade 7-1.

Hannaguld JSM16

Hanna på pallen.

Jacob sköt bra genomgående under tävlingen. Under lördagen kom han på tredje plats med nytt distriktsrekord på 484 poäng (248+236). Under finalskjutningen vann han först kvartsfinalen med 7-3. Sedan ställdes han mot Viktor Berggren, Sturarna, som hade blivit tvåa med hela 512 i grundomgången. Det blev 7-3 även där. I finalen mot jämnstarke Fredrik Hansson från Fiskjusen upprepades bedriften. Utan större nervdaller innebar det seger i HL Cadett.

GuldJacob JSM16

Jacob var nöjd på prispallen

Sammataget kom Karlstad på 8:e plats i medaljligan av de 26 klubbarna som ställde upp.

Grattis till alla ungdomar för en fin klubbrepresentation och tack till Anders samt alla engagerade föräldrar.