Hoppa till sidans innehåll

En trevlig Solstaträff med fina ungdomar

27 JAN 2018 17:42
En mysig ungdomstävling i vår lilla träningshall gav fina resultat. För Tim blev det en fin tävlingspremiär och Älvenäs-pojkarna hade en jämn kamp i HR10. Ester förbättrade sitt distriktsrekord med en poäng.
  • Skapad: 27 JAN 2018 17:42

Vi hade en trevlig lördag då vår andra Solstaträff för ungdomar gick av stapeln. Förra året var första gången. I år använde vi ArcScore för resultatregistrering av pilarna i mobilen för första gången och det gick jättebra. Tävlingen gick att följa live i hela världen.

I HR10 var det en klubbfajt mellan Calle och Erik från Älvenäs där Erik var hack i häl under hela tävlingen, men kom inte ifatt tots att han slog personbästa med över 20 poäng. Calle fick 478 och Erik 471 poäng. För Tim blev det en inspirerande tävlingspremiär i HB10 och trots att pilarnas fjädrar var skadade sköt han riktigt bra med 430 poäng.

I HR13 sköt Marcus och det blev fina 490 poäng där inställningarna på siktet blev riktigt bra på slutet. Ester sköt sin andra tävling och hade en riktigt bra första omgång. Trots lite missar i andra slog hon sitt tidigare distriktsrekord i DL13 med en poäng till nya 297 poäng. Dagens mål var nått. Snart spräcks 300-gränsen. Mira sköt riktgt bra i DB13 och landade på 474 poäng. Alexander var tillbaka på allvar och sköt lugna, stabila och fina serier rakt igenom med få missade pilar. lyftet till 442 poäng från förra helgen var markant.

I DB16 sköt Hanna 443 poäng efter en riktigt fina andraomgång med 229 poäng trots ryggproblem efter ett fall i skolan. Nu blir det vila några dagar. Carl Johan testade båge och båghandens rörelse. Det blev inte någon av hans bättre resultat i HC16, men han kom fram till några insikter om pilspetsvikternas påverkan. Matilda sköt på egen hand i DL16 och skyttet påminde om förra helgen där uppryckningen kom i andra omgången. Tll slut blev det 328 poäng. Mest minns man den fina 27:an i 18:e serien.

Resultat Solstaträffen

När vi var klar fick alla plaketter och ett presentkort på XXL. Dessutom delades ett extra presentkort ut till dagens prestation som blev Erik från Älvenäs som höjde sitt personbästa så rejält.

Vi gjorde även en sammaställning av resultaten i vår handikappjämförelse, där alla jämställs med alla, och där blev det tätt i toppen med Hanna på 573 poäng och Carl Johan och Mira på en delad andraplats med 571 poäng.

Skribent: Gunnar Persson
Epost: Adressen Gömd

 

 dopingvaccinering

 

 

 

trygg

Facebook

Postadress:
Karlstads BK - Bågskytte
Ann-Sofie Boström, Ålvägen 13
66340 Hammarö

Kontakt:
Tel: 054837388
E-post: This is a mailto link

Se all info