Hoppa till sidans innehåll

Lars blev Cloutmästare

30 SEP 2017 16:09
Leif och Per hade ordnat med lite medeltida tävlingsformer på Skutberget den 30/9 och det bjöds på fint väder och glada skyttar. Kungen av Clout blev Lars vilket gjorde att han höll undan på avslutande At the Marks.
  • Uppdaterad: 30 SEP 2017 16:13

skottserie

Klockan 09:00 startade tävlingen med 128 meter i motvind. Det krävdes en hel del för att överhuvudtaget komma fram med de sex pilar man fick skjuta. Några lyckades inte alls utan låg 15 meter kort hela tiden. När vi vände och sköt tillbaka i medvind gick det bättre.

målet

Per hade snickrat ihop en alternativ Clout-ställning med en käpp i mitten som vi mätte avståndet ifrån istället för att ha kritade linjer. Britt-Marie var bäst av alla på att träffa inom en meter från centrum vilket gav 12 poäng. Inom 1-3 meter blev det 7 poäng och mellan 3-6 meter blev det 3 poäng. Dagens skott sköt Lars som sköt igenom kartongen alldeles vid hålet.

at the marks

Efter 12 Cloutserier gick vi över och sköt på 5 målade sköldar, "At the Marks". Nu var det bara tre pilar som gällde och olika avstånd vilket gjorde att poäng skörden blev tunnare. Vi använde samma poängräkning.

mäta

Leif kontrollerar poängzonerna med ett utmärkt rep och Per plockar pilarna inom 3-poängszonen allt eftersom de går runt stopen. Varje zon hade sin egen "sekreterare".

Summa summarum vann Lars överlägset efter att ha haft en ledning på över 50 poäng innan At the Marks började. Gunnar lyckades knipa en andraplats efter att ha fått många treor. Britt-Marie tog tredjeplatsen efter att ha dominerat med fyra 12-poängare på Clouten. Därefter kom Per som hade det tufft i motvinden liksom Johnny och PG. Tyvärr var Leif ordentligt krasslig så han blev tävlingsledare istället för att få utmana om segern iår. Alla hoppades att det kommer en repris nästa år i detta "Muminlandskap".

Skribent: Gunnar Persson
Epost: Adressen Gömd

 

 dopingvaccinering

 

 

 

trygg

Facebook

Postadress:
Karlstads BK - Bågskytte
Ann-Sofie Boström, Ålvägen 13
66340 Hammarö

Kontakt:
Tel: 054837388
E-post: This is a mailto link

Se all info