Sommarserien började bra

17 MAJ 2018 19:58
Efter köande på E18 blev det bra skytte i Älvenäs. Erik och Cornelia debuterade på ett lovande sätt.
  • Skapad: 17 MAJ 2018 19:58

Med köer ända från Bergvik till avfarten mot Lillerud blev det lite sent som vi från Karlstad kom fram. Tjugo minuter försenade kom vi ändå igång i den varma sommarkvällen.

Cornelia gjorde sin första tävling med en klubbåge som Kevin hade med sig. I DB13 var det 20 meter som gällde och det blev många fina serier med perfekt träffbild. Till slut blev det fina 183 poäng och en bra erfarenhet. Erik gjorde också tävlingsdebut med sin systers gamla båge i HB13. Tyvärr fungerade inte armskyddet som var alldeles för stort och stelt. Detta gjorde strängen fastnade eller bromsades mest hela tiden. Trots den jobbiga starten höll Erik ihop tekniken och övverraskade med dagens bästa serie för alla klubbskyttar på 28 poäng! Det räckte till finfina 202 poäng till slut. Nästa vecka blir det ett nytt armskydd!

Mira hade bra dag i DB13 och sköt lika bra som Kevin som också fick 294 poäng Hanna var överraskad att hon skulle skjuta på 20 meter och inte 30, men gjorde det bra och höll sig över den snittserie hon tänkt sig. Med 305 poäng blev hon dagens bästa klubbskytt, två poäng före Gunnar som sköt personligt och var riktigt nöjd.