Hoppa till sidans innehåll

Startskott för Värmlandsserien

04 OKT 2020 16:12
Under söndagen sköt vi den första Värmlandsserien. Extra roligt var att Anders och Linus hängde på till sin första inomhustävling och de löste uppgiften med den äran.
  • Uppdaterad: 04 OKT 2020 16:12

Det var lite nya restriktioner i Karlskoga under söndagen utifrån coronaläget och 21 skyttar på plats. Vi hade bara en per butt på skjutlinjen och sköt A+C med enbart två per butt. Det flöt på riktigt bra och det var lätt att hålla avstånd även bakom skjutlinjen. 

Det var tre långbågar på plats. Linus sköt i 13-klass för dagen då han går upp till den klassen efter årsskiftet. Med 210 och 212 i respektive omgång och många fina serier blev det dessutom ett klubbrekord i 10-klassen att utmana under årets sista tävlingar.

I långbågarnas seniorklass tampades Anders och Gunnar. Gunnar sköt riktigt bra med många fina skott tack vare utomhusskyttet, särskilt inledningvis. Även om det dalade på slutet blev det ändå fina 493 poäng efter 250 i första omgången. Anders gjorde dagen prestation och det redan i andra serien. Han skrev in Gunnars första serie på sin andrarad i protokollet och det var 28 poäng. "Låt det stå kvar och så skjuter du det" sa Gunnar. Anders log lite resignerat och skjuter tre perfekta gula pilar. Framme vid tapeten visar set sig vara en klockren bingo så det blev att justera protokollet i alla fall, men åt ett oanat håll :). Första omgången för Anders landade också bra på 230 poäng och när dagen var slut hade han smalt ihop 428 poäng vilket får ses som en riktigt bra tävlingsstart inomhus.

Henrik sköt stabilt efter att nätt och jämt ha fått ihop bågen för inomhusskytte. Han slutade på fina 554 efter 276 i första omgången. Många gula fina skott blev det och inledningen höll 285-tempo i takt med compoundseniorerna.

Den 18 oktober är det Fagerås som gäller. Hoppas på ännu fler Karlstadsskyttar då.

linjen

Skjutlinjen var som synes gles

Skribent: Gunnar Persson
E-post: Adressen Gömd

 

 dopingvaccinering

 

 

 

trygg

Facebook

Postadress:
Karlstads BK - Bågskytte
Ann-Sofie Boström, Ålvägen 13
66340 Hammarö

Kontakt:
Tel: 054837388
E-post: This is a mailto link

Se all info