Tre medaljer för Hanna på JSM

23 JUL 2017 21:26
Hanna fick en komplett uppsättning medaljer efter tre dagar i Uppsala. Mira sköt bra på både fält och tavla. Carl Johan sköt bara tavla.
  • Uppdaterad: 25 JUL 2017 16:04

Karlstad hade tre härliga skyttar med under de tre dagarna 21-23 juli i Uppsala, Mira, Hanna i Barebow Cadett 13 år Damer och Carl Johan i Compound Junior 16 år Herrar.

3D

Hanna sköt ensam den första 3D-dagen och tog hem ett silver efter en storskjutande Saga Sundbaum från hemmaklubben Sturarna på de svårskjutna men roliga banorna.

Hanna 3a

Resultat JSM 3D

Fält

Under lördagen var det fältskytte med en del riktigt knepigt placerade mål och då hängde Mira på. Mira höjde sin nivå från 1:a majfälten rejält och sköt lika bra på både den märkta och den omärkta banan, 131 poäng per omgång. Detta innebar att hon till slut kom 5:a.

Mira fält

Hanna började med 135 poäng på den omärkta banan och höjde sig sedan rejält på den märkta till 157 poäng. Med detta kom hon sammanlagt 3:a och tog sin andra medalj. Elvira Brandt från Grästorp vann.

Hanna 3a

Resultat JSM Fält

Tavla

Taveldelen ägde rum på söndagen och nu hade även Carl Johan anlänt. Han sköt jämt och fick 332 poäng i bägge kvalomgångarna vilket han inte var helt nöjd med trots en fjärdeplats. I matchskjutningen senare förlorade han tyvärr knappt i åttondelen, kanske på grund av underskattning, och det gjorde inte dagen bättre.

DB13 hade överlag fina resultat som pojkarna inte var nära. Mira sköt bra på tavlan redan i kvaltävlingen med 270 poäng i första omgången och gjorde sedan en finfin höjning till 297 i andra. Detta innebar en ranking som 6:a. Hanna började med 297 poäng och sköt upp sig till tävlingens högsta poäng 325 poäng i andra efter fantastiskty skytte vilket gav klubb- och distriktsrekordet 622 poäng. Bara Saga sköt bättre inför matchskjutningen om medaljerna. Mira vann sin kvartsfinal mot Elvira efter bestämt skytte med 7-1. Hanna vann sin med 6-0. Hanna och Mira möttes sedan i semifinalen och där gick Hanna vidare till guldfinal efter 6-2 och Mira fick en bronsmatch. Tyvärr förlorade Mira den matchen med 0-6 trots bra skytte. Hanna mötte å sin sida Saga Sundbaum, storfavoriten på sin hemmabana, i finalen och det blev en högklassig skjutning. Efter att ha legat under med 2-4 vände Hanna och vann efter att Saga sviktat i sista serien där hon startade med en hastigt skjuten 6:a, vilket man inte har råd med mot en fokuserad Hanna Nilsson.

slutserie

Detta innebar seger med 6-4 och revansch mot finalskjutningen i årets inne-SM och förra årets semifinalförlust mot Saga i Edsbyn.

Hanna 1a

Resultat JSM Tavla kval